Vijesti

Ministar Najavio PAKAO U Narednih DESET SEDMICA: “Nemačka Nema Nade!”

Svjensi smo toga da pandemija korona virusa i dalje potresa NJemačku uprkos činjenici da je još u novembru 2020 uveden djelimični lokdaun.

Na ovaj novemabrski lokdaun sse NJemaka odlučila zato što je u susret dolazili novogodišnji i božićni praznici, pa su usljed straha kako se građani ne bi okupljali i tome doveli do toga da se broj novo zaraženih osoba poveća.

Ono što možemo da vidimo jeste da ni ove mjere nisu uticale na broj novozaraženih i preminulih, jer brojke rastu iz dana u dan.

Od tog trenutka do sada su mejre postajale oštrije, a uprkos svim naporima kako bi se pandemija stavila koliko toliko pod kontrolu jer smo imali situaciju da je prije nkeoliko dana broj preminulih premašivao hiljdu.

Zbog cijele ove situacije kancelarka Angela Merkel je morala se sastati sa predstavnicima svih pokrajina kako bi odgovorila koji su naredni koraci a oni su odlučili kako će zatvoriti sve objekate koji nisu nužni, tako da sada imamo samo otvorene benzinske pumpe, apoteke i trgovine prehrambene namirnice i tako dalje.

Pored toga preporučen je prelazak za rad od kuće u svom firmama u kojima je to moguće, a pored toga sve škole i svi fakulteti su prešli na online način škole.

Ono što je još gore u ovoj situaciji jeste to da NJemačke sada ima velike probleme kada je u ptianju nabavka vakcina, a kompanije Fajzer i AstraZeneka nisu u stanju da proizvedu toliko vakcina koliko je potrebno za vakcinisanje.

Kako su naveli iz ministartvsa zdravstva NJemačke navodi se rkako će nestašica vakcina da potraje i do aprila.

Naravno ovo je sve naišlo na velike kritike ljudi i građana ,a ministar zdravstva NJemačke je naglasio kako se vrše dodatni pregovori sa farmaceutskim kompanijama i da javnost mora biti svjesna kako je proces proizvodnje i distribucije vakcina jako kompleksan i da to ne može biti brže.

Back to top button